Profilkläder är kläder som används dagligen av personal. Kläderna slits i och med detta och i vissa yrken slits de mer än andra.

Det är därför mycket viktigt att se till att köpa profilkläder av hög kvalitet när det väl är dags att beställa.

Om de dessutom är miljövänligt producerade är ju det ett stort plus. Så väljs dina profilkläder med omsorg.

Anledningar till att välja kläder med hög kvalitet

Kläder som används varje dag behöver i princip tvättas lika ofta som de används.

Om personalen på arbetsplatsen har fysiskt krävande jobb kan de dessutom behöva tvättas i varmare grader och på så vis behöver de vara slittåliga även då.

Att trycka upp profilkläder kräver en del arbete och tid och det är också en anledning till att verkligen välja kläder med hög kvalitet som håller.

När kläder tillverkas och loggor trycks krävs en hel del miljöresurser vid tillverkningsprocessen. Miljön är, som vi alla redan vet, pressad vad gäller resurser och förbrukning.

Att välja kläder med hög kvalitet som håller länge är därför att välja rätt för miljön. På printoz.se finns det även möjlighet att välja kläder som är energismarta och har en stämpel som visar att de uppfyller kraven för Certifierad E-handel fastställda av Nordisk E-handelscertifiering.

Kläder med hög kvalitet ger nöjd personal

Om du är mån om din personal och vill att de ska trivas i sina kläder så har du ytterligare en anledning till att satsa på högkvalitativa profilkläder.

Prioritera passform och funktion framför pris och tänk på att kläderna ska bäras dagligen av personalen på ditt företag. Slipp klagomål och onödiga reklamationer av kläder som inte håller måtten genom att välja sådana som gör det.

Slipp beställa nya kläder regelbundet och låt istället de ni har uppnå de krav ni har på dem.

Se till att inte låta priset styra över vilka profilkläder som köps in, tänk långsiktigt och låt det vara en investering istället för något som ska bytas regelbundet.