Om man vill att personalen på arbetsplatsen ska använda profilkläder på arbetet året om så är det viktigt att dessa är anpassade efter säsong.

Se till att din personal har profilkläder för varma sommardagar, men också för kalla vinterdagar. Arbetar din personal utomhus blir förstås profilkläder efter säsong ännu viktigare att ha.

Enhetligt intryck

Om ni har bestämt att personalen på arbetet ska använda profilkläder på arbetstid, det vill säga kläder med tryck eller brodyr av företagslogga/namn, så se till att ha dessa bestämmelser året om.

Att all personal har profilkläder året om ger ett enhetligt intryck utåt mot kunder och samarbetspartners.

För att kunna ha bestämmelser kring profilkläder på arbetsplatsen året om krävs att dessa kläder är anpassade till arbetet och klimat som personalen arbetar i.

Om personalen jobbar utomhus, se då till att de har tillgång till båda mössa och vantar med logga kalla dagar, och att de har tillgång till svala kläder med logga och kanske en solskyddande keps med logga varma dagar.

Utöver detta behöver förstås personalen ha tillräckligt många uppsättningar av profilkläderna för att kunna ha möjlighet att tvätta dem emellanåt.

Ta hänsyn till att många gärna vill byta t-shirt dagligen för att känna sig fräscha på arbetsplatsen. Att personalen har rena kläder på sig på arbetstid är förstås också en förutsättning för att göra ett gott intryck på kunderna.

Ytterkläder kan behövas

Om din personal ofta åker på konferens eller möten utanför arbetsplatsen kan det vara nödvändigt att erbjuda ytterkläder samt paraply med tryck på. Dessa ytterkläder och paraply behöver nödvändigtvis inte finnas i en personlig uppsättning till all personal var och en utan dessa kan finnas som “låne-kläder” vid behov.

Är ditt företag litet och inte har speciellt många anställda kan det till och med räcka med att ha en ytterjacka och ett paraply för utlån.